Mitenhän tämän sanoiksi pukisi…

By 25.tammikuuta 2018Blogi

Sitä on joutunut tilanteeseen, jossa päälimmäisinä tunteina on ollut halu. Halu jatkaa yrittämistä, halu kokeilla vielä, ja halua siihen, mitä kokee oikeaksi. Järkeä tässä  ei varmaan ole, mutta tarviiko kaiken aina olla järkevää? Tunteet kun astuvat peliin, menee asiat vielä enemmän sekaisin.

Halu, järki, tunteet?

Missä järjestyksessä näiden kuuluu mennä? Mitä jos järki tulisi ensin?  Järki sanoo, nyt täytyy alkaa liikkumaan ja syömään paremmin. Järjen äänenä voi olla myös joku toinen ihminen, kuten lääkäri tai puoliso. Koet myös itse halua muutokseen, silloin ollaan jo selkeästi voiton puolella ja lähempänä tulevaa muutosta. Mutta kun tilanteeseen tulee mukaan tunteet, saattaa pakka mennä sekaisin. Tunnet ettet uskalla, et kehtaa, et usko itseesi ja luovutat.

Joskus voi olla niin, että  halu syntyy ensin, mutta “järki” alkaakin kertoa faktoja, kuten ei kannata lähteä lenkille, siellä on niin liukasta, tai älä nyt missään nimessä palkkaa mitään PT:tä, ne on ihan turhia. Ja jos järki on jäässä, se saattaa todeta, että mitä sinä nyt sillä saavutat että lähdet jumpalle, kotona sohvalla on paljon mukavampaa. Tähän tilaan kun isketään vielä tunteet peliin,  ja ne on samaa mieltä “järjen” kanssa, menee tilanne kauas tavoitteesta pyrkiä hyvään ja terveelliseen elämään,  tämän lisäksi koet  itseinhoa, epävarmuutta, alakuloisuutta yms.

Mitä jos pelissä olisi edes hitunen viisautta, sekä nöyryyttä. Viisaudesta sanotaan että se järjen jalompi muoto. Oletko huomannut, kuinka sinun mielestä viisas ihminen näyttää aina siltä että sillä on hyvä ja rauhallinen olo. Mitä viisas ihminen on kokenut taikka nähnyt ennen viisaaksi tuloa? Lukenut paljon, kokenut paljon, nähnyt paljon, vai mitä? Vai onko sittenkin niin, että viisaus tulee nöyryyden kautta? Ja tuleeko nöyryys siitä, kun elää lähellä omaa sieluaan ja näkee maailman realistisesti?

Kehoitan teitä nyt pohtimaan sitä, mikä estää sinua voimasta paremmin, ja mikä estää sinua tekemästä asioita joita pohjimmiltasi tiedät että kaipaat, tai kehosi kaipaa? Taikka mitkä on ne palaset tässä pelissä, jotka saa sinut lähtemään sekä tekemään asioita joista syntyy hyvä elämä. Kehosi on sielun koti, joten se pitää pitää siistinä, jotta sielu voi hyvin. Jos siellä on sekaista, sitä ei hoideta, ei olla paikalla, alkaa se rapistua ennen aikojaa.

Muutos on aina vaikeaa ja haastavaa, mutta jos sille antaa aikaa tapahtua ja pitää mielen realistisena, käyttää järkeä, antaa haluille mahdollisuuden ja luottaa omiin tunteisiin sekä pyrkii viisauden saavuttamiseen ja nöyryyden säilyttämiseen, niin kaikki on mahdollista.

Näillä saate sanoilla kerron, että jatkan yksin Vahvasti Mieleen Oy:n toimintaa tästä eteenpäin. Tiedän, että päätös oli oikea, mutta mihin se johtaa, emme tiedä, aika näyttää. Vaikka olenkin papereiden mukaan yksin, en koe olevani yksin. Olen paljon saanut järjen sanoja, sanoja tunteiden pohjalta, sanoja halusta sekä viisautta muilta ja realistista näkemystä asioihin. Haluan kiittää kaikkia jotka ovat tässä päätöksessä minua vahvistaneet sekä kaikinpuolin auttaneet.  Nyt aloitetaan uusi jakso Vahvasti Mieleen Oy:n toiminnassa. Siitä lisää myöhemmin=)

Tiina

X