Voiko vahva olla heikko

By 8.huhtikuuta 2018Blogi

Oletko vahva ihminen? Minusta sanotaan että olen luonteeltani vahva, niin hyvässä kuin pahassa. Entä fyysisesti tai henkisesti? Jos sanoisin olevani fyysisesti vahva, niin tarkoittaisin varmaan että olen tyytyväinen fyysiseen kuntooni, ottaen huomioon iän, sukupuolen sekä taustani. Ja jos sanoisin että olen henkisesti vahva, en varmasti tarkoittaisi etteikö mikään minuun sattuisi.

Jokaiselle annetaan se mitä hän jaksaa kantaa, sanotaan. Tällä viikolla oli puhetta ystävän kanssa naisesta, joka oli menettänyt pojan, yksi tyttäristä oli narkomaani ja mies pahasti sairas. Silti hän jaksoi olla, puhua ja elää. Siinä mietittiin että miten ja millä keinoin? Yleisesti hänen tilannettaan vaan kauhistellaan, ja todetaan että – Minä en jaksaisi, en kestäisi, kuolisin pois. Tai todetaan että uskomattoman vahva ihminen.

Mikä tekee vahvan ihmisen, mikä tekee ihmisestä vahvan oloisen. Nimenomaan henkisesti? Onko se sitä että hän puhuu, näkyy, tekee ja kertoo? Vai onko se sitä, että kaikesta huolimatta hän jatkaa elämää, vaikka mitä olisi tapahtunut?  Suru eikä sairaus näy läpi, aina riittää aikaa myös muille, sillä tämä henkilö jaksaa kantaa omien murheiden lisäksi myös muiden murheet.

Mitä tarkoittaa fyysinen vahvuus? Onko se sitä että jaksaa nostaa penkistä yli sata kiloa? Vai tehdä puutöiden päälle vielä kympin lenkin. Tai muurata taloa päivät pitkät ja vielä sen jälkeen lähteä salille? Käydä jumpissa neljä kertaa viikossa, pyöräillä töihin ja pitää kodin siistinä sekä lapset ruoissa. Ja saa tämän kaiken näyttämään vielä ärsyttävän helpolta.

Mitä on luonteen vahvuus? Sitä että pysyy vahvana omassa asiassaan vaikka muut sanoisi mitä? Ei anna periksi ja kertoo oman kantansa asioihin vakuuttavasti. Uskoo itseensä, on itsevarma ja hiukan jääräpää sekä kovaääninen? Vai onko luonteenvahvuus sitä että kestää painetta sekä stressiä paremmin kuin muut. Osaa hallita isoja asioita, osaa olla jämpti ja viisas silloin kun sitä tarvitaan. Osaa olla looginen, eikä anna tunteiden vaikuttaa tilanteisiin?

Saako tällaiset ihmiset olla heikkoja?

Ja miten regoi muut kun vahvana pidetty ihminen onkin heikko?

Ehkä kiusaannutaan, ohitetaan heikkous vahvassa….

Olen itse päättänyt olla vahva. Päättänyt tehdä itsestäni fyysisesti vahvan ja päättänyt myös että yritän olla henkisesti vahva. Ja miten sen teen? Harjoittelen ja treenaan molempia. Kaikki tietää miten fyysistä vahvuutta harjoitellaan, se on vain voimaharjoittelua  tms. viikosta toiseen, mutta se, miten tulee henkisesti vahvaksi onkin asia erikseen. Se tulee heikkouden ja epäonnistumisien kautta. Todellisen rypemisen, rämpimisen, tuskailun, ahdistuksen ja epävarmuuden kautta. Ja kun tällainen tilanne tulee, niin mitä teen. Ehdottomasti liikun!!!!!! tavalla tai toisella! Ja näin ympyrä sulkeutuu, vahvaksi fysisesti ja henkisesti liikuttamalla itseäni.

Puhun tottakai muille, luen aiheesta, kuuntelen viisaita, rauhoitun,rukoilen yms….

Liikunnasta ei turhaan sanota että se on yksi keino hoitaa masennusta , stressiä ja ahdistusta.. Koska se on! Se tekee vahvaksi, se luo itseluottamista, se tuo hyvää oloa, se tuo rauhaa, se antaa iloa ja paljon paljon muuta.

Meillä on sloganit Liiku Mieli Kauniiksi sekä Liiku Mieli Vahvaksi, ja näissä piilee totuuden siemen…

Olemme mitä ajattelemme ja olemme juuri niin vahvoja ja kauniita kuin päätämme.

Mutta kun on heikko hetki kerro se ja näytä se, sillä silloin vasta olet vahva! Äläkä välitä mitä muut siitä ajattelevat.

Olet siis juuri niin vahva kuin päätät olevasi, ja vahvin vain sinulle. Suurinta vahvuutta on myös se, että ei vertaa itseään muihin. Jokaisella omat murheet, omat ristit kannettavana ja omat keinot jotka antaa voimaa niiden kantamiseen, mutta kerran olen luonteetani kuulemma vahva, niin hyvässä kuin pahassa, niin uskallan väittää että liikunnasta saat voimaa myös henkiseen vahvuuteen!

Tervetuloa meille liikkumaan=)

Ystävällisesti ja lämmöllä

Vahvasti Mieleen

Tiina

X