Miikka Sallinen – minun tarinani

Olen Miikka, naprapaatti ja koulutettu hieroja/urheiluhieroja. Tarjoan sekä naprapatian että hierojan palveluja Vahvasti Mieleen toimitiloissa.

Aluksi on ehkä syytä selventää mitä naprapatialla tarkoitetaan. Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön häiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisemiseen erikoistunut manuaalisen terapian hoitomuoto. Yleisimpiä syitä hakeutua naprapaatin hoitoon ovat selkä- ja niskakivut, erilaiset puutumiset, huimaus, käsien tai esimerkiksi polvien kiputilat. Naprapaatti käyttää työssään tutkimus- ja hoitomuotoja, jotka perustuvat tutkittuun tieteelliseen näyttöön ja hoidon yleisimpänä tavoitteena on normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytkudosten toimintaa. Hoito on turvallista, tehokasta ja kivutonta.

Oma mielenkiintoni terveydenhuoltoalaa kohtaan heräsi osittain jo omien urheiluharrastusten (ja liikunnallisen perheeni vaikutuksen) aikana kun terveydenhuollon ammattilaisten tekemä työ tuli tutuksi nuorelle urheilijalle milloin minkäkin vaivan tai urheiluvamman vuoksi. Olin onnekas kun tulin valituksi opiskelemaan naprapatiaa ensi yrittämällä. Lukion jälkeen armeijan käyminen oli ensin vuorossa (kotiuduin Haminan RUKista reservin vänrikkinä) ja sen jälkeen päätin käydä Liikuntakeskus Pajulahdessa urheiluhierojan ammattitutkinnon koska Kotkassa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa 4 -vuotinen naprapatian koulutus alkaa vain joka toinen vuosi enkä halunnut pitää välivuotta. Ensimmäisen vuoden keväällä perustin toiminimen Pyörivät Peukalot, minkä nimissä toimin muutamana kesänä hierojana Pajulahdessa.

Harrastuksena ovat olleet myös järjestyksenvalvojan työt joten Suomen erilaiset festarit ovat tulleet tämän kautta hyvinkin tutuiksi. Myös varamiespalvelun moninaiset työt aina pullotehtaan pullojen lajittelijasta kylmävarastotehtäviin tai kattolumien tiputteluista ja muuttomiehen hommista mattopesulan mattojen ”hihnalle heittelijäksi” ja kaikkea muutakin näiden väliltä, ovat lisänneet kokemuksia ja ymmärrystä ergonomiasta ja eri työn kuormitustekijöistä.

Erilaisten ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutus eri työyhteisöissä on ollut myös kiinnostavaa ja antoisaa. Opintojen päätyttyä Kotkassa palasin takaisin kotikulmille Lahden seudulle kesällä 2016.

Nyt on hienoa että saan itse työskennellä terveydenhuollon alalla. Minulle on työssäni tärkeää ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin tukemisen ohella, mahdollisuus auttaa ihmisiä erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen kanssa. Paras kiitos työstä ovat tyytyväiset asiakkaat jotka ovat löytäneet hoidosta avun pitkään jatkuneisiin vaivoihin.

Naprapaatin vastaanotto

Naprapaatin vastaanotto alkaa alkuhaastattelulla sekä tutkimisella, joiden perusteella on tarkoitus selvittää asiakkaan oireiden alkuperä. Samalla huomioidaan myös mahdollisten jatkotutkimusten tarve. Haastattelun ja tutkimisen perusteella valitaan oireisiin sopiva hoitomuoto. Kyseisiä hoitomuotoja ovat muun muassa lihasten ja pehmytkudosten erilaiset käsittelytekniikat, nivelten mobilisaatio- ja manipulaatiohoidot sekä hermokudoksen mobilisaatiokäsittelyt.

Manuaalisen käsittelyn jälkeen naprapaatti ohjaa asiakkaalle tarvittaessa kotiharjoitteita, joiden tarkoituksena on mahdollistaa hoidon jatkuminen myös kotioloissa. Tarvittaessa naprapaatti ohjaa asiakkaalle myös kuntosaliharjoitteita kuntosalilla.

Oma liikunnallinen tausta

Vielä vähän tarkemmin urheilusta ja liikunnasta. Olen pienestä pitäen ollut aktiivinen liikkuja. Aloitin jääkiekon pelaamisen ja karaten jo nuorella iällä. Näiden ohella tuli myös muutama kesä käytyä junnugolf harjoituksissa sekä pelaamassa jalkapalloa. Kuitenkin lajit alkoivat karsiutumaan myöhemmässä vaiheessa kun edellytettiin keskittymistä vain yhteen lajiin.

Noin kuuden vuoden karaten harrastamisen jälkeen laji jäi toiselle sijalle ja jatkoin jääkiekon parissa lähes aikuisikään asti ennen loukkaantumistani. Kiinnostus lopahti pakollisen tauon myötä ja innostus kuntosaliharjoitteluun alkoi aluksi kuntouttavana lajimuotona. Kuntosaliharjoittelu jäikin tärkeäksi osaksi harrastuksia ja arkea.

Maantiepyöräily ja uinti ovat myös löytäneet paikkansa kuntosaliharjoittelun lisäksi. Jatkossa onkin tarkoitus kokeilla triathlonin perusmatka ja aloittaa uudelleen muutamaan kesään jäänyt golf.

Lisää infoa www.naprapaattisallinen.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Miikka Sallinen

Miika Sallinen

Naprapaatti, Koulutettu hieroja / urheiluhieroja

 

“Minulle on työssäni tärkeää ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin tukemisen ohella, mahdollisuus auttaa ihmisiä erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen kanssa.”